Top of Page ↑

Swedish Proficiency Test

Transparent Language has provided this Swedish test as a way for Swedish language learners to evaluate their Swedish proficiency. We have based this test on the standard Swedish vocabulary and Swedish grammar that you would find in any Swedish language learning material, so that this proficiency test can measure your command of the Swedish language regardless of your Swedish language learning background. So if you've been learning Swedish, see how well you do!

Transparent Language offers this Swedish language test for self-evaluation purposes only. You may find that your score on this Swedish test is not consistent with other tests you have taken. Transparent Language is solely responsible for the test content.
Swedish Language Proficiency Test

To start this Swedish test over, press the Reset button.

Part I: Swedish Grammar
Select the best answer.

1. Robert ___________ på fabriken idag.2. Vem är __________, Marja eller Monika?3. Filmen var _____________ boken.4. Jag tycker om att läsa, titta på TV och ____________.5. Använd ___________ till att starta om datorn.6. Alla läkarna på det här sjukhuset ___________.7. Anna, var snäll och ______________ fönstret. Det är så varmt här inne.8. Agneta tycker om räkor, ___________ hon tycker inte om fisk.9. Jag har bara _________ julkort kvar att skriva.10. Det ___________hur många som kommer på festen - jag är säker på att den blir lyckad.11. Per har haft _________ dator i tre år nu.12. Programmet börjar _______ en kvart.13. När jag avlägger min examen i juni ______________ vid det här universitetet i fyra år.14. Eva _________ på kontoret idag.15. Mina föräldrar _____________, men jag vill hellre börja arbeta.
Part II: Swedish Grammar
In each Swedish sentence, select the one underlined word or phrase that is incorrect.

1. Jag ska be att fem röda äppler.2. De mesta turister som kommer till Sverige säger att allting är så dyrt.3. Vet du om det är mycket kallt ut idag?4. Min lilla hund tänker inte om att bada.5.  Fastän Erik inte är intresserat av politik, röstar han alltid plikttroget.6. Det här är min nya vän, vem heter Linda.7. Jag önskar att jag kunde lär mig köra bil.8. Emma många presentersin födelsedag.9. När min far var ung brukar han arbeta för L.M. Ericsson.10. Vera tänker köper en ny dator i år.11. När jag kom hem, det var redan midnatt.12. Jag ofta läser en stund varje kväll innan jag somnar.13. Leila ska hälsahennes yngre syster när hon kommer till Turkiet.14. Igår springer jag över två kilometer.15. Alla utan Eva kom i tid till föreläsningen igår.
Part III. Swedish Vocabulary
Select the best answer.

1. De flesta stockholmare ____________ lägenhet.2.  Jag har ont i ___________, så jag kan inte skriva.3. Många invandrare ___________ att svenskarna är reserverade.4. Vi känner varandra väl ___________ vi är barndomsvänner.5. Anders vill inte ta ____________ för sin yngre bror.6. Bussen var försenad igen ___________, så jag kom inte i tid till arbetet.7. Polisen bad vittnet ____________ rånarna.8. ____________ hur lång filmen är?9. Trafiken är så svår att det går ___________ halva tiden om man cyklar.10. Jag ____________ i timmar, innan jag hittade adressen.
Part IV. Swedish Reading Comprehension
Read the Swedish text and select the best answers for the questions.

Nina bor på Söder i Stockholm. Det är svårt att parkera i stan, så det är lättast att åka buss eller tunnelbana när man ska hälsa på henne. Nina brukar alltid rekommendera att man tar tunnelbanan eftersom tågen går oftare än bussarna. Ta vilket södergående tåg som helst från T-Centralen och stig av vid Slussen. Gå ut genom uppgången till Götgatan och ta sedan till vänster. Gå Götgatan söderut i ungefär fem minuter, tills du kommer till Högbergsgatan. Ta av till vänster. Hennes port är nummer 35, den tredje på höger sida av gatan. Du behöver inte veta kodnumret till hennes ingång, eftersom hon också har porttelefon.

1. På vilken gata bor Nina?2. Varför rekommenderar Nina alltid tunnelbanan?
När John var och hälsade på sina kusiner i Sverige förra året blev han plötsligt sjuk. Han fick hög feber och hade ont i halsen, och dessutom hostade han så att han inte kunde sova på natten. Den tredje dagen gick han till läkarcentralen. Läkaren var ung men verkade mycket kunnig och hon undersökte John noga. Hon tittade i halsen, lyssnade på hjärtat och lungorna samt tog pulsen och ett blodprov. Eftersom febern var hög och hon misstänkte lunginflammation skrev hon en remiss till röntgenavdelningen på sjukhuset. Hon skrev också ut antibiotika och sa att John skulle ringa henne dagen därpå om febern inte hade gått ned. John kände sig mycket bättre när han fick höra att lungorna såg bra ut på röntgenbilderna. På natten hostade han inte mer och nästa morgon var han feberfri. Han var fortfarande trött, men i slutet på veckan kände han sig helt frisk igen.

3. Johns symptom var:4. Vilken undersökning gjorde doktorn inte?
Följ med på en av våra sju dagars gruppresor och tillbringa midsommar eller fira kräftpremiären på soliga Gotland. Här finns allt du kan önska dig för att få en avkopplande och berikande semester: härliga stränder, vacker natur, fascinerande fornminnen och vänliga människor. Börja med att besöka Visby, "Rosornas stad", och glöm inte bort att se en utomhusföreställning av Ruinspelen, bokstavligen bland stadens ruiner. Tycker du om hästar, så är kanske ponnytravet med de berömda gotlandsrussen är någonting för dig. Färja och buss ingår i priset, men om du har tid kan du hyra bil eller cykel och utforska landsbygden på egen hand. Här finns uråldriga kalkstensgrottor och säregna klippformationer, så kallade "raukar", medeltida kyrkor och hedar med russ eller utegångsfår. Du kan stanna över natten på en av de bondgårdar vi upptar i vår broschyr eller tälta under bar himmel. Våra organiserade gruppresor börjar i år den 15 juni. Ring eller skicka oss ett fax på tel. 8 657 48 09. Skynda dig - vi har bara plats för 50 personer per vecka och våra gruppresor blir snabbt fullbokade!

5. Vilka av de följande sevärdheterna omtalas inte i annonsen?6. Hur många personer kan delta i gruppresan?7. Vilken slutsats kan vi dra om naturen i den landsdel resan gäller?
Nisse Lundberg blir först alldeles mållös när han får höra att han både i press och gallupintervjuer rankas som Sveriges största hopp inför nästa OS. Sedan skrattar han hjärtligt. Att svenskarna skulle kunna vinna guld i brottning är något som inte fallit honom in. "Visserligen har det gått bra för mig hittills i år med både EM- och VM-guld och inte en enda förlorad match under hela säsongen. Men när det gäller OS tänker jag inte vara för styv i korken eller ta ut någon medalj i förskott", säger han. "För mig är det viktigast att få chansen att uppleva OS-atmosfären och träffa de andra idrottarna. Även om man kan avdramatisera OS och säga att det är precis som ett VM kan mycket hända när pressen ökar och nerverna blir spända. Jag tänker göra mitt bästa förstås, som jag alltid gör, men skyll inte på mig om det går dåligt för Sverige!" Håll tummarna!

8. Vad tror Nisse om Sveriges chanser inför de olympiska spelen?9. Uttrycket "styv i korken" betyder:10. När använder man uttrycket "Håll tummarna!"?
When you have answered all questions, press the Evaluate button to see you score on this Swedish test.

To start this Swedish test over, press the Reset button.

Transparent Connect – Web-Based Course with Personal Coaching – Get Started » Start a 7-Day Free Trial Now!